Laat me even voorstellen: Karen Poel en MetamorpHose vzw

Karen Poel is de hoofd-verantwoordelijk bij een leuk project in Diest dat “MetamorPHose vzw” heet. Het is gevestigd in het schoolgebouw van Freinetschool "De Pit." Karen werkt met de kinderen van de school, maar ook met senioren, allochtonen, mensen met een beperking en andere kwetsbare doelgroepen. En zij probeert hen bewust (nee, eigenlijk: enthousiast) te maken van ecologische en biologische voeding. Ze leren veel over bio-boeren en producenten, moestuinieren, het oogsten en koken met zelf geteelde ingrediënten, e.d. Dit aan de hand van binnen- en buitenactiviteiten doorheen het jaar aangepast aan ieders talent en mogelijkheden. Het is een super project en ik steun het voor 100%.

In de Pit Markt verkopen ze al een tijd de zelfgemaakte producten van de kinderen en van een sociale werkplaats met wie ze vaak samenwerken -- m.a.w., diverse confituren, gebak, e.d. Karen wilde een grotere diversiteit kunnen aanbieden, en ook iets om de focus weg te nemen van zoet en zuiker. Dus de Italiaanse en Spaanse producten van Averbio zullen er perfect bijpassen. (De sappen en stropen van Den Boogerd worden al geleverd in een ander winkelproject op de Pit, naamelijk van de leerlingen van het 3de en 4de jaar kantoor van het KTA2, die op woensdagvoormiddag hun deuren openzetten.)

Hoe het er praktisch gaat uitzien: Afwisselend vrijdag of dinsdagnamiddag als de school open is, nodigt Karen een aantal leerlingen uit van het vijfde en zesde leerjaar om de Pit Markt te bedienen. Het winkeltje is dan open op dinsdag van 15u tot 15.30u, of op vrijdag van 14u30 tot 15u10. Iedereen is daar welkom, niet alleen de ouders die in deze perioden hun kinderen komen ophalen. De leerlingen doen alles: prijzen op de artikels plakken, versiering, promotie, uitleg over de producten, proevertjes aanbieden, rekening maken, geld aannemen en wisselgeld geven. Leerrijk! Karen blijft wel altijd in de buurt om steun te geven.

Vanaf mei of juni tot en met november, kan je via Karen ook groenten, kruiden en fruit aankopen. Deze zijn geteeld met al de doelgroepen in de verschillende moestuin-projecten. Je kan Karen ook vragen over de diverse mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.

De Italiaanse en Spaanse bioproducten staan te koop op de verkoopmomenten in de Pit Markt, OF doorheen de week op dinsdag, woensdag of vrijdag in het lokaal van MetamorPHose vzw. Op afspraak ook s ’avonds of op zaterdag. Best even contact opnemen met Karen voor het moment dat u het beste uitkomt. De werking van MetamorPHose vzw loopt gewoon verder in de vakanties het gehele jaar door.

Contact gegevens voor Karen Poel: email: Vzw-metamorphose@outlook.be gsm: 0479/33.42.76. adres: Veemarkt 13, 3290 Diest