gastenkamer gastenkamer

Bed & Breakfast / Gastenverblijf

Paulus en ik nodigen je uit om bij ons te komen logeren!  Onze nieuwe gastenkamer in ons achtergebouw is helaas niet klaar (en omdat we in de zomer gaan verhuizen, hebben we het project opgegeven.) Maar we hebben een tweede eenpersoonsbed in de gastenkamer in ons huis gezet zodat twee mensen daar wel kunnen logeren. Het is niet groot, maar doenbaar.

zitkamerzitkamerEen tweede slaapkamer, naast de gastenkamer, is nu ingericht als zitkamer (met 2 stoelen, bureau-tafel, computer en printer) en er is een prive doorgang tussen de twee kamers met een gordijn -- dus gasten mogen in principe beiden ruimtes gebruiken. In de zitkamer kan je ook een eenpersoonsmattras of een tweepersoons futon op de grond doen.

toiletOm verwaring te voorkomen, wil ik een paar dingen even vertellen (voor mensen die mij niet kennen en misschien de andere pagina's van deze website niet hebben gelezen....) Ik ben geen Martha Stewart. Ik strijk de lakens niet. De lakens komen vooral van de kringloop of van vrienden in onze LETS groep en de kleuren passen niet bij het behang (of bij elkaar). Ik poets met water, azijn en etherische oliën en niet met producten van de winkel. gedeelde badkamer Er is geen televisie in de kamer en de sleutel naar de toiletdeur doet het niet. De douche... ja, dat moet je met ons delen, en hij blinkt niet. Maar ik heb geen tijd of zin om het te ontcalcen, plus de eigenaar is van plan om het helemaal te vervangen in de komenede tijd.... Kortom, als je een luxe accomodatie zoekt, kom ajb niet bij ons! Je zal maar teleurgesteld worden.

We zijn dus een "eco" rustplek, vooral voor natuur-liefhebbers die tegen een beetje rommel kunnen. We zijn ook een "spirituele" rustplek, met veel boeken over bewustzijn en beelden op de muren vanuit mijn reis naar China en Tibet.

Onze tarieven:

Logeren:

1 persoon: 30€ per nacht
2 personen: 55€ per nacht
3 personen (1 op matras in zitkamer): 75€ per nacht
4 personen (2 op futon in zitkamer): 95€ per nacht

korting als je je eigen beddegoed en doeken meebrengt:
5€ per persoon per verblijf

korting op logeren bij meerdere nachten:
10 % bij 2 of 3 nachten, 15 % bij 4 of meer nachten
weken of maanden verblijf is ook te bespreken tegen lagere tarieven

Ontbijt:

uitgebreid warm biologisch ontbijt
(niet altijd beschikbaar wegens tijdsgebrek)
12€ per persoon

eenvoudig koud biologisch ontbijt
(wordt klaar gelegd, deels in koelkast)
8 € per persoon

diner en ontbijt ook aanbevelen bij Tafeltje Dekje in Averbode
(is op loop afstand en ze hebben ook biologische opties)

We zijn geen gastgezin van "Vrienden op de fiets" meer. We vonden de mensen die kwamen via deze organisatie echt super, maar tegen hun tarief was het financieel niet te doen, helaas. We misten te veel uren op ons werk. Leden zijn zeker nog welkom maar tegen de normale tarieven. (voor een leuke budget-optie kan je kijken bij de Pelgrim in Scherpenheuvel...)

Voor patienten die geintereseerd zijn in de "Bed & Breakfast & Behandeling" optie is het ook mogelijk om de gastenkamer te gebruiken in combinatie met een Shiatsu en/of Energy behandeling.  De praktijk (behandeltafel) vindt zich boven naast de badkamer, en een futon kan op de grond in de "zitkamer."

Voor 150 Euro, krijgt u twee behandelingen, overnachting, en biologische ontbijt. De behandelingen zijn op verschillende manieren in te delen: één Shiatsu plus één Energy Healing van allebei 1 uur, of één behandeling van 2 uren, of twee behandelingen naast elkaar voor twee mensen. Bij meerdere mensen geldt een extra 12 Euro per persoon i.v.m. extra ontbijt kosten.

Gasten mogen honden meenemen, gebruik maken van de keuken, gebruik maken van onze hottub, fietsen lenen -- allemaal in overleg en evt. tegen meerprijs!! Er is wel gratis wifi.

Ontbijt: Paulus en ik hechten veel belang aan het gezonde leven, en als u bij ons komt logeren, krijgt u een 100% biologisch ontbijt. Andere maaltijden zijn ook mogelijk, en we zorgen graag voor speciale diëten (veganistisch, makrobiotisch, suiker-vrij, gluten-vrij, e.d.) Wil je bij ons ontbijten, moeten we wel tijdstippen goed afspreken. Een uitgebreide ontbijt om 10 uur gaat helaas bijna nooit omdat we ook ander werk hebben...

Als je je eigen eten klaar wil maken in onze keuken... dat is te bespreken, maar waarschijnlijk niet aan te raden (zie boven: ik ben geen Martha Stewart.) We kunnen natuurlijk voedsel voor jou in onze frigo bewaren.

Roken: Wij roken niet en we vragen gasten dat ook niet te doen, niet in huis en ook niet in de tuin. Eigenlijk, we geloven zo sterk dat roken slecht is, dat we je best wel willen helpen om te stoppen met roken! Misschien kunnen we je inspireren en ondersteunen, met onze mooie rustige tuin, behandelingen, en strenge rookverbod? We zouden je moeite graag belonen met extra lekkers of zo iets!

Talen: We spreken allebei Engels en Nederlands. Paulus spreekt ook redelijk Duits, en ik was ooit redelijk goed met Frans. Ik heb ook een beetje Chinees gestudeerd, en heb een paar keer in China gereisd. Bezoekers uit China, Japan en andere Aziatische landen zijn altijd welkom!

Averbode (in de gemeente Scherpenheuvel-Zichem) is een heel mooi toeristen trekplek, met veel wandel- en fietspaden en een twaalfde eeuwse abdij. Professionele wielrenners van de hele wereld komen hier om te trainen. Als u houdt van fietsen (op professioneel niveau of niet) kunt u lekker overdags gaan fietsen en 's avonds terugkomen voor een Shiatsu massage en een bezoek aan onze hottub.