Inner Fire Works: onze missie en visie

Inleiding: Inner Fire Works kan op twee manieren in het Nederlands vertaald worden: "Innerlijke vuurwerken" en "Innerlijk vuur werkt" -- en dat vonden we leuk! Bij ons gaat het heel vaak over bezieling, passie, spiritualiteit (de vuurwerken van binnen, die mensen hun ogen laten stralen) en hoe we dat in de praktijk kunnen gebruiken om iets te doen voor onze medemens en de planeet. We wilden niet alleen met stralende ogen rondlopen, met onze hoofden vol mooie dromen en zachte woorden over vrede, vreugde en harmonie. We wilden onze innerlijke vuurwerken laten werken, om iets te kunnen opbouwen en dit vuur te laten verspreiden.

Inner Fire Works is dus begonnen op twee vlakken: vooral een praktijk, gebaseerd op Shiatsu behandelingen, plus een klussen bedrijf, als vraag van vrienden en buren die dringend een helpende hand zochten. Kwa therapie is Shiatsu een zeer doeltreffende manier om ziekte, pijn, vermoeidheid en stress te behandelen. Zoals bij de meeste therapieën uit Azië, zit er natuurlijk ook een emotionele en spirituele kant aan Shiatsu, maar patienten hoeven niet meteen met iets zweverig en ontastbaar te beginnen. Bij een deur die klemt of verf dat afbladdert vinden de meest mensen het ook niet moeilijk om een klusser te bellen. Ze zijn niet bang dat ze ongewenst een preek zullen krijgen over de toekomst van hun zielen, bijvoorbeeld.

In de loop der jaren en met begeleiding van een paar uitstekende coaches, hebben we onze diensten tegelijkertijd uitgebreid én ingekaderd, en vanaf 2013 hebben we ook onze naam veranderd in "Inner Fire Works: Steunpunt voor Gezond en Ecologisch Leven." Bij al onze activiteiten staat het thema van gezondheid centraal, in feite, als je gezondheid ziet in de bredere zin. Biologisch eten maakt zeker deel uit van een gezond leven, maar de keuze voor een ecologische leemverf is ook een keuze die de gezondheid van je gezin en van de planeet steunt (en hier zal je waarschijnljk wel een preek van Paulus krijgen!) Overnachten in een eco-vriendelijke en rookvrije B&B, met biologisch ontbijt, en een hot tub schoongehouden zonder chloor? Dat steunt de gezondheid ook. Behandelingen blijven altijd een mogelijkheid, met de toevoeging van aromatherapie en workshops om je eigen geneeskrachten te ontwikkelen. We hebben ook plaats gemaakt in ons beeld van Inner Fire Works voor muziek en kunst, en ook het gewoon samen eten en samen zijn met vrienden, kennissen en vreemden.

Visie: Een duurzame wereld waar mensen gezond zijn (fysiek, emotioneel en spiritueel) en waar ze wonen in harmonie met de dieren en planten om hun heen.

Missie: We bieden behandelingen, activiteiten, workshops en klusdiensten aan mensen in Vlaanderen die ook duurzaamheid en gezondheid op prijs stellen.